• Język: Polski Polski
  • zmień

Język:

Schowek (0)
Infolinia pn - pt 9:00 - 18:00(22) 877 77 77 ( 22) 877 77 780 801 011 977
0.00 zł

0 szt.

Zamówienie w realizacji

Czym jest AGD profesjonalne?

Czym jest AGD profesjonalne?

 

Profesjonalnym AGD określamy sprzęt przeznaczony do stosowania w barach, w restauracjach i w innych rodzajach lokali gastronomicznych, dla branży hotelarskiej oraz dla innych typów obiektów publicznych. W dzisiejszym wpisie na naszym blogu przedstawiamy najważniejsze różnice pomiędzy AGD profesjonalnym a sprzętem AGD przeznaczonym do stosowania w gospodarstwach domowych. 

 

 

Metody i miejsca zastosowania AGD profesjonalnego


AGD profesjonalne to urządzenia, które są przeznaczone do ciągłego stosowania. Kompletując wyposażenie np. hotelowej pralni czy kuchni w restauracji,  należy wybrać sprzęt, który będzie w stanie działać w trybie ciągłym nawet przez kilkanaście godzin dziennie.  W przypadku zwykłego, domowego sprzętu AGD ciągła praca nie jest konieczna, a urządzenia nie zostały wyprodukowane z komponentów do takich celów. AGD profesjonalne jest bardziej wydajne, zbudowane w sposób, dzięki którym praca ciągła jest możliwa i pozwala znacznie szybciej zrealizować zadania.

Ważnym zastrzeżeniem, które stawia się profesjonalnym urządzeniom AGD jest spełnianie wszystkich wymogów BHP. Takie urządzenia są czyszczone codziennie w przeciwieństwie do domowego AGD gdzie wystarczy cotygodniowa pielęgnacja. W związku z tym powinny być wykonane z odpowiednich materiałów, odpornych na działanie nawet najsilniejszych detergentów. Najczęściej takie urządzenia są w całości wykonane ze stali nierdzewnej, która jest najlepszym dostępnym materiałem dopuszczony ze względów higieny BHP. Ich producenci starają się, żeby w takim sprzęcie nie było żadnych trudno dostępnych miejsc.

 

Najważniejsze rodzaje AGD profesjonalnego


Do najczęściej stosowanego profesjonalnego sprzętu AGD należą przede wszystkim urządzenia dla gastronomii. Wśród nich znajdują się m.in. niezwykle wydajne kuchnie gazowe i piece gastronomiczne, kuchenki mikrofalowe i grille gazowe. Ważnym rodzajem urządzeń  są też np. szafy chłodnicze, w których można przechowywać wszystkie szybko psujące się produkty spożywcze. W lokalach, w których sprzedawane są także gotowe, zimne napoje warto jest też wstawić witrynę lub ladę chłodniczą. Z kolei w branży hotelarskiej najczęściej wykorzystywanymi rodzajami urządzeń AGD są profesjonalne pralki i suszarki do ubrań.

 

 

 

wróć do BLOG'a

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać zniżki oraz informacje o promocjach i wyprzedażach.

Aktualności
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności AgdDesign.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.